• Post Corona
 • Street Food and Drinks
 • Music
 • Friends and Colleagues
 • Afterwork

Actuele richtlijnen

Evenementensector en Covid Safe Ticket vanaf 01/10/2021 :

COVID-certificaat als toegangsvoorwaarde tot evenementen

Het “Covid Safe Ticket” kan sinds 1 oktober ingezet worden voor binnenevenementen vanaf 500 personen en buitenevenementen vanaf 750 personen. Evenementen met minder deelnemers kunnen doorgaan zonder beperkingen (mondmaskerplicht, afstand houden, ...), tenzij de bevoegde lokale overheid anders beslist.

Het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) is verplicht bij binnenevenementen vanaf 3.000 deelnemers en buitenevenementen vanaf 5.000 deelnemers. Dat wil zeggen dat binnenevenementen tussen de 500 en 3.000 deelnemers en buitenevenementen tussen de 750 en 5.000 deelnemers de keuze hebben om te werken met CST als toegangsvoorwaarde. Doen ze dit niet? Dan moeten ze voldoen aan de verplichtingen inzake mondmasker, sociale afstand en CIRM/CERM.

Voor gebruik van COVID-certificaten als toegangsvoorwaarde voor massa-evenementen gelden deze regels:

 • voor vaccinatiecertificaten: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden
 • voor herstelcertificaten: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden
 • voor testcertificaten: negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximum 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigenentest) met staalafname maximum 24 uur geleden
  In het geval van een testcertificaat is het certificaat geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het certificaat vervalt.

Een organisator kan, als aanvullende mogelijkheid voor bezoekers zonder geldig COVID-certificaat, een mogelijkheid van RAT-sneltesten voorzien. De organisator is niet verplicht om deze mogelijkheid zelf te organiseren. Deze aanvullende mogelijkheid kan uiteraard niet gebruikt worden door buitenlandse bezoekers om het Belgisch grondgebied te betreden op weg naar het evenement.

COVID-certificaat als toegangsvoorwaarde tot zorginstellingen

In Vlaanderen mogen de woonzorgcentra, de ziekenhuizen en de voorzieningen voor personen met een handicap zelf bepalen of ze het Covid Safe Ticket vragen aan hun bezoekers. De Vlaamse overheid zal het gebruik hiervan opvolgen, alsook de uitbraken en de stijgende besmettingen.

Procedure

Bekijk de informatie van de organisator

Bekijk online de informatie van de organisator of bevraag u via de contactkanalen van de organisator.

 • De organisator van grote evenementen moet in zijn communicatie over het evenement en bij de ticketverkoop informeren dat aan de toegang een geldig COVID-certificaat zal gevraagd worden
 • De organisator kan voor mensen die geen geldig certificaat hebben als dienstverlening sneltesten aanbieden, maar moet over deze mogelijkheid ook vooraf informeren. Hij is niet verplicht deze mogelijkheid te voorzien.

Zorg voor uw vertrek naar het evenement voor een geldig COVID-certificaat of zekerheid over een alternatief

 • Heeft u nog geen geldig COVID-certificaat van herstel (11 tot 180 dagen na de positieve test) of vaccinatie (volledige vaccinatie + 2 weken)? U kunt vooraf zelf zorgen voor een testcertificaat dat bij toegang tot het evenement nog geldig is (geldigheid van 48 uur vanaf staalafname).
 • Bekijk eventueel op de website van de organisator of er een alternatief voor de voorafgaande PCR- of antigeentest wordt geboden in de vorm van door de organisator voorziene sneltesten.

Houd tijdens de hele duurtijd van het evenement uw bewijs bij de hand en volg de regels zowel op als rond het terrein van het evenement

 • Houd tijdens de volledige duurtijd van het evenement uw geldig COVID-certificaat EN uw identiteitskaart bij de hand. Zo kunt u bij controle steeds bewijzen dat u voldoet aan de toegangsvoorwaarden.
 • De organisator kan op het terrein van het evenement, na de controle van certificaten, toelaten dat bezoekers geen mondmaskerplicht hebben of zich niet aan de afstandsregels moeten houden. Houd u echter steeds aan de regels die de organisator en lokale overheid aangeven, op weg naar, rond EN op het terrein van het evenement.

 

Bron : www.info-coronavirus.be

DANS-BAAR COVID Safe Event

Soms lijkt het wel of we al vergeten zijn hoe het was … samen feesten, nieuwe mensen ontmoeten, een gezellige babbel slaan of samen alle stress uit ons lijf dansen. 

Elke dag komen we terug dichter bij die realiteit, de coronacijfers evolueren gunstig, net als de ziekenhuisopnames en de overlijdens door toedoen van COVID 19. En dat hebben we voornamelijk aan ons zelf te danken. Meer dan een jaar van ongekende discipline, beperkte contacten, uitzonderlijke hygiëne maatregelen en intussen ook massale vaccinatie.

Van de drijvende krachten achter dansbaar zijn er een aantal in het dagelijkse leven actief in de gezondheidszorg. Het feit dat naast de overheid ook wij zelf als organisatie er in geloven dat we binnenkort opnieuw samen kunnen zijn zonder grote beperkingen geeft ons ( en hopelijk ook jullie ) opnieuw hoop en perspectief. 

Uw en onze veiligheid primeert ten allen tijde. Daarom zullen we bij Dans-Baar steeds de geldende richtlijnen van de overheid opvolgen en onze organisatie aanpassen waar nodig. Ook wij zullen als event gebruik maken van het Covid Safe Ticket om het event coronaproof, doch zonder grote beperkingen te kunnen laten plaatsvinden. U bent dus al bezoeker verplicht om een geldig COVID Safe ticket voor te leggen. Bij afwezigheid hiervan zal de toegang tot het event ontzegd worden zonder recht op restitutie van het ticket. 

Meer info over het Covid Safe Ticket :  www.covidsafe.be 

In de aanloop naar onze events willen we iedereen vragen de geldende maatregelen maximaal op te volgen.

Hou het veilig, en gezond.

Tot Dans,

Dans-Baar Crew